Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Şehit Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0426 411 23 33
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://genckml.meb.k12.tr
Adres : Kültür Mah. Diyarbakır Yolu Üzeri Öğretmen Evi Karşısı Genç/BİNGÖL
VİZYON : Çağdaş yeniliklere açık,üretim çeşitlerini artıran,üreten,ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek. Atatürk ikelerinin ışığında,milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirler,çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş,kendine güvenen 21.yüzyıl gelişen ihtiyaçlarına ülkemizin ihtiyaç duydugu alanlarda yetişmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız. Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye´nin müjdecisidir.Geleceğin Türkiyesini güneş gibi aydınlanmak,yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak bilimin ışığında yürümek için elele vermek.
MİSYON : Şehit Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; Bütün öğrencilerin öğrenmeyi,öğrenmelerini sağlamak onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak,öğrencilerimi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek,öğrencilerimizi,öğretmenlerimizi,yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak,çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek,okulumuzda bir atılım,bir değişim yaratarak okul toplumuna geliştirmesini sağlamak için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.
BAŞARILAR :

Öğretmen :28
Öğrenci :215
Derslik :23
Atölye-İşlik :7
Çok Amaçlı Salon :2
Spor Salonu :2
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :3
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2454
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Saatler : 08.00 - 12.00 Ders 12.00 - 13.30 Öğle Arası 13.30 - 15.40 Ders
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil :
Isınma : Kalorifer
Servis :
Ulaşım : karayolu demiryolu
Yerleşim Yeri : İlçenin eski adı kelime anlamı olarak çeşme ağacı anlamına gelen "Dara hini"dir. Ancak bu ad bir efsaneye göre, simdi ki Genç ilçesi yakınında günümüzde Kral Kızı Kalesi olarak bilinen ve Pers hükümdarı Dara tarafından yaptırılmış olup, o günler Dara Hini olarak adlandırılan kaleden gelmektedir. Cumhuriyet döneminde bu ad Genç olarak değiştirilmiştir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 21 Km uzaklıkta , İlçe Merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ Avusturya, Romanya, İtalya hareketliliği kapsamında Çocuk Gelişimi Etkinikleri
Yazdır :